6 handige tips om dagelijks te vloggen

6 tips om dagelijks te vloggen

Eindelijk heb je je eerste stappen gezet en heb je een eigen YouTube kanaal. Je wilt natuurlijk net zo bekend worden als populaire vloggers als Enzo Knol, Beautygloss of Gio.

 Enzo Knol  met fans

Vol goede moed begin je met het uploaden van video's en heb je de grootste ideeen, maar al snel blijkt dat je het lastig vindt om dagelijks nieuwe video's te uploaden.

Vooral omdat het aantal abonnees ook erg tegenvalt....

In deze fase komt iedereen en vastberadenheid is erg belangrijk. Gio en Ties hadden ook niet gelijk duizenden abonnees en CrocoJill is op haar Iphone begonnen en is dagelijks blijven vloggen. Kijk waar ze nu staat.​

Het is belangrijk om niet op te geven en om je te helpen geef ik 6 handige tips om dagelijks vlogs te uploaden.

​1. Stel doelen en schrijf ze op

Wat wil je met je YouTube kanaal bereiken? Schrijf je doel op en maak hem zo duidelijk mogelijk. Je moet het resultaat kunnen meten en het moet wel realistisch zijn. Vergeet niet om ook een deadline te stellen.

Houd je doel in gedachten als je even geen zin hebt om een video te maken. Maak toch die video en achteraf zul je erg blij zijn dat je het toch hebt gedaan.

​2. Maak afspraken

Wie herinnert je eraan dat je een video moet maken als je nog weinig abonnees hebt? Moet je je verantwoorden als je een dag of zelfs een week geen video gemaakt hebt?

Als ​het antwoord 'nee' is, dan is het belangrijk om het volgende te doen.

Spreek met iemand af dat je iedere dag een video maakt. Het liefst met iemand die ook graag vlogt en ook dagelijks video's maakt. Spreek elkaar er op aan als er geen video is en moedig elkaar aan als één van jullie beiden geen zin heeft.​

Het is nooit fijn om iemand te moeten teleurstellen en nu heb je gelijk een stok achter de deur.​

Maak afspraak om dagelijks te vloggen

​3. Maak een planning

Wat doe je als je een dag echt geen video kunt maken, omdat je bijvoorbeeld een trouwerij hebt. Of je gaat op vakantie en moet een hele dag in de auto zonder WiFi zitten.

Om dit probleem te omzeilen is het handig om vooraf een planning van je video's te maken. Je kunt een marge van 2 dagen aanhouden tussen het filmen en het uploaden om ruimte in te bouwen.

Ook kan je een lange termijn planning van een maand gaan maken. Het hangt er ook van af wat voor soort video's je maakt. Kwebbelkop plant ruim van te voren zijn video's. 

Om tijd over te houden maakt hij meerdere video's op een dag en zo plant hij vooruit. Enzo Knol werkt ook altijd vooruit bij zijn Minecraft video's als hij op vakantie gaat.

kalender om dagelijks te vloggen

​4. Routine

Dagelijks vloggen moet je leren. Het moet in je systeem komen en dit kan je alleen maar doen door dagelijks te gaan vloggen.

Je zult merken dat je op een gegeven moment automatisch je camera pakt om leuke momenten vast te leggen.​

​5. Schrijf je ideëen gelijk op.

schrijf je ideeen op

Je hebt van die dagen dat je een video wilt maken en dat je geen idee hebt waarover. Je hebt ook dagen dat je boordevol ideën zit en je niet kunt wachten om zo snel mogelijk die vlogcamera te pakken.

Een handige​ tip is om gelijk je ideëen op te schrijven. Je kunt dit in op je mobiel opslaan, of je kunt bijvoorbeeld altijd een notieboekje meenemen.

Je blijft niet met het idee in je hoofd zitten en je kunt de ideëen gebruiken op momenten dat je geen inspiratie hebt.​

​6. Stel het maken van video's niet uit

Als je een leuk idee voor een video hebt kan je het beste er gelijk mee aan de slag als het kan. Je bruist van de inspiratie en dan moet je hier zeker gebruik van maken.

Als je dit uitstelt komt er altijd wel iets tussendoor waardoor je om 22:00 nog zit te bedenken welke video er online moet gaan komen.

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt om verder met je YouTube kanaal te groeien.

Welke tips heb jij nog en wat helpt jou erbij om dagelijks te blijven vloggen? Laat het hieronder weten.