Wil je de HBO-opleiding SPH gaan volgen? – Beautygloss

SPH studeren Mascha Feoktistova Beautygloss

In deze video legt Mascha Feoktistova van Beautygloss uit wat de HBO-opleiding SPH inhoudt. Dit werd haar vaak gevraagd en daarom heeft ze er een speciale video over gemaakt.

SPH staat voor Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. De studie richt zich op hulpverlening in groepsverband, anders dan WMD (Maatschappelijk werk en dienstverlening) waar het vooral gaat om 1-op-1 contact.

Tijdens de opleiding leer je vooral communiceren, gesprekstechnieken en methodieken. Je leert hoe je mensen in groepsverband in je omgeving kunt helpen.

Het werkveld is heel breed en divers. Je kunt bijvoorbeeld werken met Jongeren die niet meer thuis kunnen wonen, met  ouderen, met gehandicapten, in de psychiatrie of binnen justitiële instellingen. Een ieder heeft zijn eigen voorkeur.

Je kunt met de opleiding niet rijk worden, maar vaak is de motivatie niet het geld, maar de wil om iemand te helpen. Je moet dan ook een mensen mens zijn.

Het grote voordeel van de opleiding is dat deze niet veel veranderd. Het werkveld is ook niet in 4 jaar in één keer veranderd wat in andere sectoren wel voorkomt.

Hieronder kan je de hele video zien en hoor je ook van Mascha wat zij van de opleiding vond.

Afbeeldingen: YouTube kanaal beautygloss

Vind je deze pagina leuk? Deel dan ook deze pagina hierboven op Facebook en Twitter.

Like bekendevloggers.nl op Facebook hieronder en mis niks!

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/pages/Bekendevloggersnl/947558745295347″ box_width=”1200″ box_height=”” locale=”nl_NL” responsive=”1″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”1″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]